Nieuwsbericht - december 2020

 1

Normaliter versturen wij in het najaar een reisverslag. Echter door de coronacrisis hebben we dit jaar geen reizen kunnen maken. Daarom een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van hetgeen er gebeurd in Hongarije en Roemenië. Klik op foto of op deze link om de nieuwsbrief te openen.

Toelichting foto: in de nieuwsbrief is sprake van een succesvol verlopen bouwproject en de intrek van de familie begin december in het nieuw gebouwde huis. Op de foto een aantal kinderen van deze familie die met tekeningen en briefje hun dankbaarheid verwoorden richting een ieder die meegeholpen heeft.

Nieuwsbericht - februari 2021

Al sinds jaar en dag verkopen twee enthousiaste vrijwilligers handgemaakte wens- en felicitatiekaarten. De kaarten maken ze met liefde en elk jaar proberen ze nieuwe technieken toe te passen of nieuwe ideeen te verwerken in hun kaarten. De verkoop vindt normaliter plaats via een stand bij bijv. een kerkgebouw of een supermarkt. Maar.... corona gooit roet in het eten. HIeronder treft u de beschikbare kaarten aan. Verdeeld in thema's. 
Ada Hoornweg helpt u graag bij aanschaf van kaarten. Stuur haar een Whatsapp via 06-36368214 met uw wensen. ZIj helpt u graag! Prijzen: 1 kaart € 2 euro, 3 kaarten € 5,50 en 10 kaarten € 17,50
 

Nieuwsbericht - oktober 2020

2
Begin oktober is het 'najaars-transport' voorbereid. Dit jaar gaat het transport een maand eerder dan voorgaande jaren. We denken hier goed aan te doen vanwege de coronacrisis, transport is nu mogelijk.
 
Op de foto's de vrijwilligers die de kerstpakketten hebben voorbereid. Naast de kerstpakketten staan ook de door sponsoren ingeleverde goederen op de foto's.
 
Voorbereiding en verzending met dank aan onze vervoerder TPL, die ruimte beschikbaar heeft gesteld en zodanig heeft geholpen dat voorbereiding ook 'corona veilig' kon plaatsvinden.

Nieuwsbericht - augustus 2020

Eén maal per twee jaar organiseren wij een informatieavond voor onze sponsoren en overige belangstellenden. Het was onze bedoeling om dit in het najaar van 2020 te organiseren. Het stichtingsbestuur heeft echter besloten om deze avonden NIET door te laten gaan gezien de maatregelen rondom corona/covid-19. Wij hopen op uw begrip.

Uiteraard geldt: neem contact met ons op als u een vraag of een opmerking heeft die u graag aan het bestuur wil voorleggen. Dit kan eenvoudig via onze contactpagina.

 

Sponsorproject (code SPO85B) , maar ook specifiek project in samenwerking met de diaconie van de PGA - Protestantse Gemeente Almelo 

4 5

(een deel van de familie + het dak van de bestaande, te vervangen woning)

Dit project betreft de ondersteuning van een familie van 11 personen. Vader, moeder en 9 kinderen. Naast maandelijkse sponsoring voor levensonderhoud wordt samengewerkt met enthousiaste lokale vrijwilligers (bouwen) en met de Protestantse Gemeente Almelo (financiele inzameling) om een nieuw huis te realiseren voor deze familie.

December - Familie heeft haar intrek genomen - Einde project

Met de intrek van de familie in het huis komt er aan dit project een einde. De inzameling van financiele middelen stopt. Wat is er veel gedaan, wat een verschil hebben wij met uw hulp kunnen maken voor deze familie. De komende weken zal de wens 'prettige kerstdagen' vaak geuit worden, maar wat een bijzondere betekenis mag dat hebben voor deze familie! De dankbaarheid wordt geuit via briefjes van de kinderen. Vertaald staat op de briefjes vermeld "Een groot dankjewel vanuit ons hart naar alle mensen die geholpen hebben”. Vanuit de stichting sluiten we ons daarbij van harte aan: dank aan alle gulle gevers, dank aan de diaconie van de Protestantse Gemeente Almelo voor de sponsoring, voor de 'verdubbelaar'.

1 2 3 4 5 6

 

7 8 9 10 11