Nieuwsbericht - september 2021

NieuwsBriefSept2021 

In het voorjaar hebben we geen reis richting Roemenië kunnen maken om onze projecten te bezoeken. Dit betekent gelukkig niet dat ons werk stil ligt. Het transport heeft in het voorjaar plaatsgevonden en de sponsoring zorgt voor voortgang van de projecten. Maar er gebeurt meer...

Daarom deze nieuwsbrief waarin we u graag meenemen in hetgeen gedaan wordt.

Nieuwsbericht - februari 2021

PootaardappelenFeb21 2

Ondanks corona..... kunnen we vanuit Stichting Help Oost Europa een transport organiseren naar Roemenië. In de week van 22 tot 26 februari gaat het voorjaarstransport naar Roemenië.

Met ook dit jaar meer dan 2125kg aan pootaardappelen. Na de oogst later dit jaar met een geschatte opbrengst van een jaar lang consumptie-aardappelen voor ruim 450 mensen.

Met dank aan alle sponsoren voor bekostigen van aanschaf, tijdelijke opslag en transport!

Naast de dozen die sponsoren voor de gezinnen hebben klaargemaakt gaat er het nodige gereedschap mee. Gereedschap om o.a. de pootaardappelen mee te kunnen verwerken.

Op deze wijze bevorden wij de zelfredzaamheid van mensen.

Nieuwsbericht - december 2020

 1

Normaliter versturen wij in het najaar een reisverslag. Echter door de coronacrisis hebben we dit jaar geen reizen kunnen maken. Daarom een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van hetgeen er gebeurd in Hongarije en Roemenië. Klik op foto of op deze link om de nieuwsbrief te openen.

Toelichting foto: in de nieuwsbrief is sprake van een succesvol verlopen bouwproject en de intrek van de familie begin december in het nieuw gebouwde huis. Op de foto een aantal kinderen van deze familie die met tekeningen en briefje hun dankbaarheid verwoorden richting een ieder die meegeholpen heeft.

Nieuwsbericht - februari 2021

Al sinds jaar en dag verkopen twee enthousiaste vrijwilligers handgemaakte wens- en felicitatiekaarten. De kaarten maken ze met liefde en elk jaar proberen ze nieuwe technieken toe te passen of nieuwe ideeen te verwerken in hun kaarten. De verkoop vindt normaliter plaats via een stand bij bijv. een kerkgebouw of een supermarkt. Maar.... corona gooit roet in het eten. HIeronder treft u de beschikbare kaarten aan. Verdeeld in thema's. 
Ada Hoornweg helpt u graag bij aanschaf van kaarten. Stuur haar een Whatsapp via 06-36368214 met uw wensen. ZIj helpt u graag! Prijzen: 1 kaart € 2 euro, 3 kaarten € 5,50 en 10 kaarten € 17,50
 

Nieuwsbericht - oktober 2020

2
Begin oktober is het 'najaars-transport' voorbereid. Dit jaar gaat het transport een maand eerder dan voorgaande jaren. We denken hier goed aan te doen vanwege de coronacrisis, transport is nu mogelijk.
 
Op de foto's de vrijwilligers die de kerstpakketten hebben voorbereid. Naast de kerstpakketten staan ook de door sponsoren ingeleverde goederen op de foto's.
 
Voorbereiding en verzending met dank aan onze vervoerder TPL, die ruimte beschikbaar heeft gesteld en zodanig heeft geholpen dat voorbereiding ook 'corona veilig' kon plaatsvinden.