Nieuwsbericht - december 2021

Voorzijde2021 Achterzijde2021
 
Bedankt... voor uw hulp in 2021. Wij wensen al ons sponsoren en alle anderen die op enigerlei wijze ons hebben geholpen fijne feestdagen en een voorspoedig 2022 toe.

Nieuwsbericht - november 2021

TransportNajaar2021 1
Het najaarstransport is de 15e november goed aangekomen in Oradea, Roemenië. Begin november zijn door de sponsoren de goederen aangeleverd bij onze sponsor en transporteur Twentepoort Logistiek. Zij hebben opnieuw het transport in alle facetten prima geregeld! 
 
En nadat ontvangst van de goederen worden ze naar de gezinnen gebracht. Het gaat dan om goederen, waaronder kleding en levensmiddelen, die helpen om dagelijks in de eerste levensbehoeften te voorzien.

Nieuwsbericht - oktober 2021
Foto3 
 

Aardappelen en hout.... onze contactpersoon in de regio Oradea stuurde deze week een aantal foto's. Hij is bezig om de oogst van de aardappelen rond te brengen bij diegenen die dit nodig hebben. De oogst was goed, geen grote aardappelen maar een prima opbrengst.

Ook wordt hout voor de winter voorbereid. Veel kachels worden met hout gestookt in Roemenië. En de prijs voor hout, voor energie, is de laatste jaren aan het stijgen. Dan is het goed dat we ook daarvoor vanuit de stichting een bijdrage in financiële zin kunnen leveren.

Eén van onze doelgroepen zijn de ouderen, de bejaarden in Roemenië. Met de middelen die we beschikbaar hebben gesteld is een oude dame geholpen die buiten sliep tot voor kort..... er is voor haar een beschikbare kamer gerenoveerd, geschilderd en er is een nieuwe kachel geplaatst. "Ze heeft nu een mooi kamer" is hetgeen we lezen bij binnenkomst van de foto.

Nieuwsbericht - september 2021

NieuwsBriefSept2021 

In het voorjaar hebben we geen reis richting Roemenië kunnen maken om onze projecten te bezoeken. Dit betekent gelukkig niet dat ons werk stil ligt. Het transport heeft in het voorjaar plaatsgevonden en de sponsoring zorgt voor voortgang van de projecten. Maar er gebeurt meer...

Daarom deze nieuwsbrief waarin we u graag meenemen in hetgeen gedaan wordt.

Nieuwsbericht - februari 2021

PootaardappelenFeb21 2

Ondanks corona..... kunnen we vanuit Stichting Help Oost Europa een transport organiseren naar Roemenië. In de week van 22 tot 26 februari gaat het voorjaarstransport naar Roemenië.

Met ook dit jaar meer dan 2125kg aan pootaardappelen. Na de oogst later dit jaar met een geschatte opbrengst van een jaar lang consumptie-aardappelen voor ruim 450 mensen.

Met dank aan alle sponsoren voor bekostigen van aanschaf, tijdelijke opslag en transport!

Naast de dozen die sponsoren voor de gezinnen hebben klaargemaakt gaat er het nodige gereedschap mee. Gereedschap om o.a. de pootaardappelen mee te kunnen verwerken.

Op deze wijze bevorden wij de zelfredzaamheid van mensen.