Sponsorproject (code SPO21P)

SP021B Petrosani Nov16

Dit betreft een sponsproject waarbij we met meerdere sponsoren in Nederland en met een plaatselijke kerk in Petrosani samenwerken.

Maart 2017

We zien dat de samenwerking goed verloopt! Vanuit de plaatselijke kerk is er contact met een rijke ondernemende familie die tevens vastgoed bezit. Zij hebben een 2 kamer appartement 'om niet' beschikbaar gesteld voor de jonge weduwe. Daar zal ze vóór Pasen (halverwege april 2017) intrekken. Met de baby Daniel Constantin, geboren 17 november 2016 gaat alles goed.

Baby Mrt 2017 1  Baby Mrt 2017 2

Op de foto's: Daniel Constantin en Pastor Stoica

November 2016

Met dit sponsorproject ondersteunen we een jonge weduwe van 31 jaar oud. Zij is voor de 2e keer weduwe geworden. Een week voor ons bezoek in november 2016 is haar 2e man begraven. Zij is van hem in verwachting, de baby, een jongen, kan binnen een paar weken worden geboren. Van haar 1ste man heeft zij 2 kinderen.

Aangezien de voorzieningen in Roemenië voor een weduwe slecht zijn is het de vraag waarvan zij moet leven. Voor dergelijke situaties bestaat geen vangnet zoals wij die in Nederland wel kennen.

Afgesproken is dat 3 partijen bijdragen om de inkomsten op niveau te krijgen (te kunnen leven). Het gaat hierbij om de weduwe zelf, de plaatselijke kerk en Stichting Help Oost Europa.